Sastav Asidoxin preparata je zasnovan na naučnim saznanjima da niz bolesti nastaje kao posljedica asimptomatskih upala,

poremećaja mikrocirkulacije i niza oksidativnih stresova.

Asidoxin je izuzetan po svom antiinflamatornom, mikrocirkulacijskom i imunomodularnom djelovanju.

 

Preporučuje se kod:

 

–  upalnih procesa i infekcija

–  poboljšanja i podsticanja cirkulacije

–  stanja u kojima je neophodno uticati na stabilnost imunog sistema i povećati

   otpornost organizma na stres

–  stanja koja prati iscrpljenost i nervna razdražljivost

–  antimikrobne prevencije (bakterije, virusi, gljivice, protozoe)

–  regulacije krvnog pritiska

–  procesa detoksikacije stimulacijom jetre i bubrega (uklanjanje toksina koji prate

   različite hronične infekcije)

–  jačanja sluznica digestivnog trakta

–  poboljšanja raspoloženja i opšteg zdravlja organizma

 

 

Izuzetno djelovanje Asidoksina zasnovano je na:

 

  • preciznom sinergijskom (udruženom) djelovanju njegovih aktivnih materija

Sinergijsko delovanje nastaje kada sastavni djelovi podstičući

jedni druge čine cjelinu mnogo djelotvornijom, većom i drugačijom.

 

  • istovremenom djelovanju na tri homeostatska sistema organizma

Homeostatski sistemi su sistemi u organizmu koji održavaju dinamičku ravnotežu između: spoljašnje sredine koja se stalno mjenja i unutrašnje sredine koja teži da se održi i koja se pri tome mora stalno podešavati da bi se sačuvalo stabilno zdravlje.

 

Asidoxin

 

  • Održava na najvišem nivou funkciju mikrovaskularnog sistema i na taj način doprinosi očuvanju drugih samoregulacionih mehanizama organizma.

Funkcionalnost mikrocirkulacije je ključna za održavanje dinamičke ravnoteže protoka tečnosti i materija neophodnih za održivost nutritivnog protoka, razmjene materija, brzine i količine stvaranja limfe, regulacije krvnog pritiska i termoregulacije.

  • Djeluje na upalne procese niskog intenziteta koji često ne daju jasne kliničke i biohemijske pokazatelje a koji u svom hroničnom toku uzrokuju niz funkcionalnih a kasnije i organskih promjena.

Smatra se da su upalna stanja organizma povezana sa skoro svim hroničnim bolestima: bolestima kardiovaskularnog, respiratornog, gastrointestinalnog, endokrinog, nervnog,  mišićno-koštanog,  reproduktivnog i urinarnog sistema, autoimunim bolestima, bolestima kože.

  • Djeluje na stanja intenzivnih oksidativnih procesa u kojima se povećano stvaraju slobodni radikali i u kojima je neophodno stimulisati imuni sistem i prirodne odbrambene sposobnosti organizma. Oštećenja izazvana slobodnim radikalima predstavljaju osnovni faktor koji dovodi do procesa starenja tkiva i razvoja brojnih degenerativnih oboljenja.

 

Sastav Asidoxina:

Calendula officinalis ispoljava antimikrobno (uništava ili zaustavlja rast mikroorganizama), fungicidno (antigljivično), virucidno (uništava viruse), antiflogističko (antiupalno), diuretičko (povećava izlučivanje urina), dijaforetičko  (pojačava izlučivanje tečnosti preko kože) i imunostimulantno djelovanje. Povoljno utiče kod zapaljenja unutrašnjih organa, gastričkog ulkusa, konstipacije, parazitskih infekcija i dismenoreje (bolne menstruacije).

Crataegus Rosaceae se koristi u liječenju stadijuma II hronične srčane insuficijencije, prema New York Heart Association (NYHA), poboljšava srčanu i vaskularnu funkcionalnost,  ublažava simptome kratkotrajne ,,nervoze srca” (palpitacija – povezanih sa blagom anksioznošću), djeluje kao antispazmodik (ublažava grčeve) kod astme, dijareje, oboljenja žučne kese i kao sedativ kod nesanice.

Achilea millefolium se primjenjuje kao hemostatik (zaustavljanje krvarenja), laksantno sredstvo, sredstvo za umirenje, kod prostatitisa, vrtoglavice, kod gubitka apetita, dispepsije, spazmičnih gastrointestinalnih smetnji kao što su nadimanje i prekomjerno stvaranje gasova.

Echinacea ima izuzetan učinak kod herpesa, prehlade, upale sinusa i bronhitisa.

Silybum marianum doprinosi normalizaciji kod amenoreje (izostanak menstruacije), dijabetesa, polenske groznice, materičnih hemoragija, proširenih vena, ispoljava antihepatotoksično i antialergijsko djelovanje.

 

Proizvod Asidoxin:

Odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Rešenje broj: 14230/2019 od 14.05.2019.g.